av Dan Hanssen

Bergenser (27) tiltalt for nettvoldtekter av 49 barn

30 Jan, 2018
27-åringen er tiltalt for å ha forgrepet seg på 48 jenter og 1 gutt i alderen 10 til 15.


Dette melder Bergens Tidende.


I dag startet saken mot mannen i Bergen tingrett. Aktor, Cathrine Krohn, brukte nesten en time på å lese opp tiltalebeslutningen.


Ifølge NRK skal mannen ha forledet 25 jenter på mellom 10 og 15 år til å kle seg naken for ham på webkamera. Flere av dem skal også ifølge tiltalen ha gjort seksuelle handlinger med seg selv, mens han så på.


I tillegg skal 19 jenter på mellom 11 og 15 ha blitt forsøkt lokket til å kle av seg på samme måten, men sa heldigvis nei. Den 27 år gamle bergenseren skal også ha chattet seksualisert med fem barn på mellom 12 og 15 år.


I retten skal han ha beklaget det han har gjort, og sier han var ensom


– Jeg var mye på internett og kom inn i en ond spiral. Det var stor tilgang til barn ,og jeg klarte ikke å begrense meg, men jeg hadde ikke noe begjær om å gjøre dette, forklarte han i retten, ifølge Bergens Tidende.


På Vestlandet har anmeldte saker som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år økt med 134 prosent i 2017, sammenlignet med året før.


De fornærmede barna i saken møtte han på chattesider på internett. Han utga seg for å være mellom 13 og 16 år i de forskjellige sakene.


– En overgriper kan nå fryktelig mange barn over nettet, og disse sakene får ofte et stort omfang. Vi ser også at flere anmelder seksuelle overgrep generelt, også dem som ikke har skjedd over nett, sier Visepolitimester i Vest politidistrikt, Ida Melbo Øystese til Norges Telegrambyrå.

For ordens skyld: bildet i denne saken er kun ment som en illustrasjon.