av Dan Hanssen

Ville øke søndagsareal fra 100 til 150 m2 - blir stoppet av de rødgrønne

31 Jan, 2018
Har du irritert deg over størrelsen på søndagsåpne butikker? Regjeringen ønsket å øke arealet på dagens søndagsåpne butikker med 50 m2, slik at disse kan bli like store som søndagsåpne bensinstasjoner, som i dag kan ha en størrelse på 150 m2. Nå varsler Ap, SV, Sp og KrF at de vil stanse liberaliseringen.


Det er kun fire dager siden landets nye kulturminister, Trine Skei Grande (V), sendte forslaget om endring i loven om søndagsåpent ut på høring, men allerede nå setter opposisjonspartiene en stopper for at det kan bli noe av.


– Da slipper regjeringen å kaste bort tiden sin med å jobbe med forslag som åpner for mer søndagshandel. Det er fint, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold-Vedum til NRK.


Blir likevel sendt ut på høring


– Et bredt sammensatt utvalg har gjort en grundig jobb. Da vil det være dårlig gjort overfor folk å ikke la alle som vil komme til orde. Høringen blir gjennomført. Så er det opp til regjeringen om vi legger fram en sak, sier Trine Skei Grande (V) til NTB.


Søndag er kirkedag


– La søndag være anderledesdagen, så folk kan gå på fotballkamp, være med familien, gå på tur, i kirken, gjøre ingenting Bare kose seg, sier Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum til NRK.