av Dan Hanssen

Thon utvider kjøpesenter i Sverige med 9.000 m2

31 Jan, 2018
Olav Thons kjøpesenter i Töcksfors skal bli enda større, og legger dermed til rette for at handleglade og prisbevisste nordmenn skal legge igjen enda mer av pengene sine i Sverige. Kan du gjette hvilken dag det blir handlet mest på? Søndager.

I 2017 økte omsetningen fra Thon Eiendoms 11 svenske kjøpesentre med to prosent.

Totalt landet omsetningen på rekordhøye 13,5 milliarder kroner, hvorav inntekter på 4,2 milliarder kroner kommer fra Nordby Shoppingsenter nord for Strømstad, ifølge årsberetningen til Thon Eiendom.


– Vi gleder oss til utvidelsen av Töcksfors Shoppingcenter står klart. Totalt regner vi med å få ca. 7-9 nye leietakere og ca. 120 nye arbeidsplasser på senteret. I løpet av 2017 åpnet vi både XXL Outlet og restauranten Asian Town som begge har vært vellykkede etableringer og nå gleder vi oss til flere butikker og konsepter kan åpne, sier Lars Erik Erøy som er senterdirektør ved Töcksfors Shoppingcenter.


Kjøpesenteret holder åpent under byggeperioden som skal pågå frem til påsken 2019.


– Vi skal bygge ut Töcksfors Shoppingcenter med 9000 kvadratmeter, og oppstart av byggeprosjektet var 9. januar 2018. Estimert åpning av utvidelsen blir påsken 2019. I forbindelse med byggeprosjektet blir det også flere utvendige parkeringsplasser og en ny avkjørsel fra E18. Dette vil gi senteret en mye bedre synlighet og adkomst. Vi ønsker å styrke vår butikkmiks med flere dagligvarebutikker og større leietakere som vil gjøre Töcksfors Shoppingcenter enda mer attraktivt som destinasjon og som et SMART-grensehandelsenter hvor kunder kan gjøre gode kjøp og velge fra et stort vareutvalg, sier Simen Brække Olsen som er utleieansvarlig hos Thon Eiendom.


Töcksfors Shoppingcenterligger ca. 7 km fra riksgrensen, i Årjäng kommune rett ved E18. I dag har Töcksfors Shoppingcenter 40 butikker og spisesteder, lekerom, ammerom og gratis Wifi. Senteret har 1250 parkeringsplasser, 1,4 millioner besøk i året og hadde i 2017 en årsomsetning på ca. 794 millioner SEK.


Töcksfors Shoppingcenter åpnet dørene i 2005, og det var svenske kong Carl Gustaf som åpnet senteret med Olav Thon.