av Dan Hanssen

Flere reagerer sterkt på at Siv Jensen får homopris

04 Feb, 2018
Inntil for 6 år siden hadde FrP et meget konservativt syn på blant annet ekteskapsloven. Etter at partieleder Siv Jensen i går mottok prisen for «årets faghag» har flere reagert med avsky og mener man ikke skal glemme FrPs tidligere syn i saken.


Dette melder VG.


I går mottok partilederen i FrP, Siv Jensen, prisen for «årets faghag» (kvinnelig venn av mannlig homofil mann, red. anm.). Prisen fikk hun som privatperson, og ikke som partileder.


Har mange skeive venner


– Jeg har mange gode venner med forskjellige legninger, jeg er like glad i alle sammen. Jeg synes det er veldig bra at vi lever i et samfunn hvor folk kan leve ut sin kjærlighet overfor hverandre uavhengig av legning, sa Siv Jensen til VG via sin statssekretær.


Siv Jensen er den fjerde personen som mottar denne prisen. De tidligere vinnerne er Erna Solberg, Hanne Krogh og Elsa Lystad.


VG-kommentator er en av de som reagerer sterkest


- Vi må ikke glemme at hun er leder for et parti som hele tiden har jobbet mot homobevegelsen. Både mot ekteskapsloven, adopsjon for homofile og alle andre rettigheter, sier han til VG.


Også Tore Petterson og Lisa Tønne reagerer sterkt på at privatpersonen Siv Jensen mottok prisen.


Kristelig Folkeparti er nå det eneste partiet i Norge som er imot ekteskapsloven. Fremskrittspartiet endret syn i 2012, mens Senterpartiet og Høyre stemte noen år tidligere.