av Dan Hanssen

Harryhandlernes mekka

21 Mar, 2018
I sommer åpner et nytt sosialt nettverk for alle som elsker å harryhandle. Gjennom det nye nettstedet «Harryhjelpen.no» kan nordmenn avtale samkjøring og handling av billige varer kjøpt i Sverige. På nettsiden vil det både være chat, et diskusjonsforum, grupper, tilbudsannonser fra butikkene i nærheten av norskegrensen så vel som rabattkoder til å handle billig brus og godteri fra svenske og tyske nettbutikker som sender varene sine avgiftsfritt til Norge.


- Har du noen gang hatt lyst til å harryhandle, men har savnet noen å dra med, eller har ønsket at noen skulle ta med seg varer fra Sverige til ditt hjemsted? Da kan dette nye nettstedet være noe for deg, sier prosjektleder Andreas Malmberg hos Wydal.com, selskapet som står bak det nye nettstedet «Harryhjelpen.no»


Malmberg og utviklerne i Tallinn har merket seg den økte interessen for harryhandel i Norge, og synes dette er det rette tidspunktet for å lansere en slik webside, som også vil legge stor vekt på det sosiale, slik at man kan skaffe seg nye venner som kan ta med seg varer hjem fra Sverige.


- La oss si at du vil ha en type godteri som kun selges i Sverige. Da kan man poste en melding på websidens forum eller sende en melding til noen som skal til Sverige fra der du bor, og ta det med til deg. Vi vil ikke tillate kjøp og salg av varer. Det er kun snakk om om vennetjenester.


Nettstedet og mobilappen «Harryhjelpen» vil være reklamefinansiert og dermed helt gratis å bruke.


Malmberg, som selv er svensk mener personlig avgiftspolitikken i Norge skyter seg selv i foten, og legger opp til at nordmenn drar til Sverige og handler. Dels på grunn av priser, men også på grunn av utvalg, for ikke å snakke om åpningstider.


Sovjetisk


- Sveriges tidligere næringsminister Björn Rosengren sa en gang at Norge er den siste sovjetstat. Om man sammenligner norske og svenske butikker, deres utvalg og åpningstider tror jeg både svensker og nordmenn vil forstå hva Rosengren mente, sier Malmberg som synes det er «helt sykt» at norske butikker er stengt på søndager.


- Søndager er jo den «store» handledagen for nordmenn i Sverige, sier Malmberg til DINAVIS.


Nettstedet og mobilappen «Harryhjelpen.no» kommer i månedsskiftet juni/juli 2018.