av Dan Hanssen

Ny rekordmåling for FrP: 26,8 % - Ap flopper

22 Mar, 2018
Fremskrittspartiet er nå det desidert største partiet i Sylvi Listhaugs hjemfylke, Møre og Romsdal. Så gode tall har ikke FrP sett i dette fylket siden kommune- og fylkesvalget i 2009, mens Arbeiderpartiet har ikke opplevd en så dårlig måling siden år 2001.


Meningsmålingen er utført av Respons Analyse for Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten. Målingen ble foretatt tirsdag og onsdag denne uken, altså etter at Sylvi Listhaug gikk av som justisminister.


Krise for Arbeiderpartiet


Ap er nå nede på 18,6 %. Så dårlig har ikke partiet gjort det i Møre og Romsdal siden katastrofevalget i 2001, altså for 17 år siden.


Høyre nest størst


Nest største parti på denne målingen er Høyre, som får en oppslutning på 22,8 %. For de andre partiene er endringene ubetydelige.


Aldri opplevd større medlemsvekst


Fremskrittspartiet meldte i går at partiet den siste uken har fått 1500 nye innmeldinger. 800 av innmeldingene skjedde for to dager siden, dagen Sylvi Listhaug gikk av som justisminister


Flykter fra KrF


Siden mandag denne uken har 267 personer meldt seg ut av Kristelig Folkeparti.


– Det er aldri hyggelig å motta utmeldelser, men det er også en konsekvens av valget partiledelsen har tatt, sier Hilde Frafjord Johnson, generalsekretær i KrF til den kristenkonservative avisen Dagen.