av Dan Hanssen

#Metoo-anklaget orket ikke mer - begikk selvmord

22 Mar, 2018
Etter måneder med skriverier og mediekjør orket ikke tidligere toppsjef for Stadsteatern i Stockholm mer, og tok sitt eget liv. Nå viser det seg at han var uskyldig i anklagene om seksuelle anklager. Nå lover den sosialdemokratiske avisen Aftonbladet, som gikk hardest ut mot ham, å ta saken til etteretning.


Etter å ha viet 16 år av sitt liv på å lede og utvikle Kulturhuset Stadteatern forlot Benny Fredriksson sitt livsverk som en konsekvens at et grenseløst mediekjør. Det er ubeskrivelig leit, sørgelig og urettferdig. Det Fredriksson ble utsatt for lagde et sår som aldri kunne gro. Det er en stor tragedie, sier Sture Carlsson som tok over som leter etter at Fredriksson ble tvunget til å gå av.


Fredriksson gikk av 7. desember i år etter at ledelsen i Stockholm kommune begynte å undersøke påstander som hadde kommet mot ham.


Nå er deler av undersøkelsene ferdigstilt, og så langt viser det seg at det ikke har vært noen anklager og seksuell trakassering fra Fredriksson. Dette kom frem tre dager etter at han tok sitt eget liv.


- Journalistene fikk det som de ville. Deres offer begikk selvmord


Fremst i rekken for hatkampanjen mot Fredriksson stod kultursjef Åsa Lindersborg i den sosialdemokratiske avisen Aftonbladet.


Tidligere journalist Elisabet Höglund er rystet over det Fredriksson ble utsatt for, og sier at saken er den mest groteske hun noen gang har opplevd.


- Journalistenes iver etter å se blod flyte viser svensk journalistikk fra sin aller verste side. Nå fikk de det akkurat som de ville. Deres offer begikk selvmord, skriver Höglund på sin blogg.


I Åsa Linderborgs sosialdemokratiske avis Aftonbladet var historiene fra anonyme kilder mange.


Avisen skrev blant annet at Fredriksson skal ha tvunget en kvinne til abort og at han har latt mannlige skuespillere begå seksuelle overgrep uten konsekvenser.