av Dan Hanssen

Dagbladet løy om årsaken til Støres livvaktbeskyttelse

22 Mar, 2018
Den sosialliberale avisen Dagbladet hevdet at det var Listhaugs avskjedstale på tirsdag som var årsaken til at Støre måtte ha livvakt. Problemet er bare at Støre fikk livvakttjeneste mandag kveld, altså kvelden før.


Dette skriver Nettavisen-blogger George Gooding.


«Det er ikke til å misforstå Dagbladets budskap: Listhaugs personangrep på Støre i avskjedstalen var den direkte årsaken til at PST satte inn livvakter på Støre», skriver Gooding.


Først etter at Nettavisens debattredaksjon kontaktet Dagbladet har det blitt lagt inn en presisering i saken:


«Dagbladet presiserer
I den første versjonen av denne saken hadde vi formuleringer som kunne leses som at det var Listhaugs angrep i avskjedstalen som var årsaken til at Støre har fått livvakter. Dette beklager vi.


Det er situasjonen rundt Listhaugs avgang – utløst av Facebook-posten hvor hun skrev at Ap setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet - og angrepene mot Støre i kommentarfeltene i sosiale medier etter dette, som vi har fått opplyst er årsaken til at PST har satt inn livvakter.


Saken er blitt endret underveis. Det er helt vanlig i redigeringen av saker i en løpende nyhetsdekning. Feil skal rettes opp. Får vi ny informasjon, legger vi den til.»