av Dan Hanssen

Acer vedtatt i Stortinget - nordmenn viser sin vrede på Facebook

22 Mar, 2018
Ikke siden «Nei til Venstres flyseteavgift» har en norsk motstandsgruppe på Facebook vokst så raskt som gruppen «Stopp ACER». I skrivende stund har gruppen over 115.000 medlemmer.


Like før klokken 19 i kveld ble EUs energipakke 3 avgjort på Stortinget, og hverken den mest høylytte motstanderen Senterpartiet eller den gigantiske motstandsgruppen på Facebook fått gehør for sine synspunkt.


- Uansvarlig


– Det er direkte uansvarlig! Jeg tror man har ønsket å presse dette gjennom så fort som mulig. Her vet man at jo mer debatt det blir om saken, jo større blir motstanden, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til VG.


Etter en fem timer lang debatt stemte regjeringen, samt MDG og og Arbeiderpartiet for ACER, og sikret seg dermed flertall.


I tillegg til Senterpartiet har også SV ytret seg svært kritisk til engergipakken:


- Det er sterkt beklagelig at stortingsflertallet med regjeringspartiene og Ap i spissen har valgt å avgi suverenitet over deler av norsk energipolitikk til EU og Acer, et organ vi ikke har stemmerett i, sier Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant for SV, til Dagbladet.