av Dan Hanssen

KrF-topp: De er livredde for at vi skal gå mot Arbeiderpartiet

25 Mar, 2018
Geir Jørgen Bekkevold, som tilhører venstrefløyen i Kristelig Folkeparti, mener at regjeringen prøver å «lokke» dem med i et borgerlig samarbeid. Bekkevold fra kristenpartiet som gjorde sitt dårligste valg siden før krigen, lar seg i midlertid ikke smigre.


Dårligste resultat siden før krigen


I fjor høst gjorde Kristelig Folkeparti sitt dårligste valg siden siden 1936. Den gang fikk partiet kun 1,4 prosent av stemmene. Ved høstens stortingsvalg ble resultatet 4,2 prosent. Toppåret var i 1997, da partiet fikk 13,7 prosent av stemmene, og gikk i regjering med Senterpartiet og Venstre. Siden har det gått nedover for Kristelig Folkeparti. I 2009 ble resultatet 5,5 prosent. Også i 2013 gjorde partiet et forholdsvis dårlig valg, med et resultat på kun 5,6 %


Med sine 4,2 prosent av stemmene virker det tilsynelatende ikke som om kristenpartiet viser noe mindre selvtillit av den grunn, og bruker sin vippeposisjon i Stortinget for det den er verdt.


Etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, har det kommet signaler fra regjeringen om at de ønsker KrF med i en regjering. Til Dagsavisen sier den venstreorienterte KrF-representanten Bekkevold at det handler om å skape en front mot venstresiden i norsk politikk. Han mener regjeringen vil ha KrF med på laget, og at de er livredde for å gå andre veien (mot de rødgrønne, journ. anm.)


I intervjuet med Dagsavisen spør journalisten om veien til regjeringssamarbeid er blitt kortere etter Listhaugs avgang:


– Jeg har ikke lyst til å svare ja eller nei på det. Det er rett og slett fordi dette handler om mer enn Sylvi Listhaug. Dette handler om det som var årsaken til at vi før valget pekte på en sentrum-høyre-regjering, og ikke en regjering sammen med Frp, sier Bekkevold til Dagsavisen.