av Dan Hanssen

Nettavisen.no på somalisk og arabisk

30 Mar, 2018
Amedia-eide Nettavisen har utvidet språksatsningen sin, og kommer nå ut på både polsk, russisk, somalisk og arabisk.


Dette kommer frem i et blogginnlegg skrevet av sjefsredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.no. Fra nyttår i år er Nettavisen og NA24 overtatt av Amedia (tidligere A-pressen).


Vil fange opp lesere som ikke forstår norsk


- Norge har mange massemedier, men folk som ikke forstår norsk er en blindsone. Den vil vi forsøke å lyse opp. Vi oversetter enkelte artikler til disse språkene for å gi innvandrere en smakebit av det norske samfunnet – og en motivasjon for å lære norsk for å kunne lære mer, sa Gunnar Stavrum i et intervju med egen avis sommeren 2017.


Støttet av Fritt ord


- Det er et veldig interessant prosjekt, og en måte å nytenke journalistikk på i Norge som er verdt å prøve. Enkelte mindre medier andre steder i landet har prøvd det samme, for eksempel overfor polakker i Norge. I utgangspunktet tenker vi jo at det er mest produktivt for integreringen at alle raskest mulig lærer norsk – og det er helt riktig. Men samtidig er det ingen tvil om at det i en overgangsfase som ny i Norge er svært viktig å få journalistikk om norske forhold, tilpasset og på ens opphavelige språk, kommenterer direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord til Nettavisen.


Nettavisen kan leses på arabisk her.

tommbjo

7 måneder siden

Men de lærer seg vel ikke Norsk, da eller??? Forbanna tull. Flytter jeg til Saudi Arabia, ikke faen oversetter de arabiske aviser til mitt morsmål!