av Dan Hanssen

Etter KrFs sukkeravgift har nordmenn strømmet til grensen

30 Mar, 2018
Etter at Kristelig Folkeparti tvang gjennom sukkeravgiften i budsjettforhandlingene med regjeringen i fjor høst har svenskehandelen tatt seg opp. Sammenlignet med påsken i fjor har salget på sukkervarer gått opp med 30 %.

Sukkeravgiften økte med 82 %


Som kjent ønsket hverken Høyre, Venstre eller Fremskrittspartiet sukkeravgiften velkommen, men den ble til som et resultat av budsjettforhandlingene med KrF.


Takket være KrFs sukkeravgift, koster nå en 1,5 liter brus nærmere 40 kroner i butikkene, mens en stor sjokoladeplate her til lands nå har normalpris på rundt 50 kroner.


Virke bekymret


- Ser du på utbyggingsplanene på Svinesund, så planlegges det utbygging av butikker som selger alt fra apotekvarer til sportsutstyr. Grensehandelen går ut over alle handelsbransjene, og ikke bare dagligvare, sier Virke-toppen til Nettavisen.


Hun påpeker også at det den siste tiden har vært massiv reklame for kjøpesentrene i nærheten av svenskegrensen rundt om i byer og tettsteder på Østlandet. I Oslo har Nordby kjøpesenter hatt en massiv reklame gjennom store deler av vinteren.


Dermed blir det trolig påskerekord for harryhandling denne påsken.