av Dan Hanssen

Dronning Margrethe knallhard mot innvandrere

17 Aug, 2018
De skal vite at de er i Danmark. Dronningen understreker igjen at flyktninger og innvandrere skal innrette seg etter det danske samfunnet.


Dette melder den danske avisen Ekstrabladet.


- Hvis man ønsker å bo i Danmark, skal man følge vår måte å leve på, slo dronningen fast torsdag, da hun tok i mot franske journalister i forbindelse med Emmanuel Macrons statsbesøk i Danmark.


Hun ble også spurt om hvorfor Sverige og Danmark har taklet innvandringen så ulikt.


- Sverige er geografisk sett mye større enn Danmark, og har derfor en større befolkning. I Danmark bor folk tettere, og man legger derfor merke til forskjellene, forklarte hun til pressemøtet for en rekke franske medier som den danske pressen også var tilstede på.


- Kun en måte å leve på i Danmark


- Det er viktig at de menneskene som kommer hit til vårt land vet at nå er de i Danmark, og her er det kun en måte å leve på som de ikke kan se bort fra, slo hun fast.


Det er langt fra første gangen den danske dronningen har vært krystallklar på hva hun forventer fra flyktninger og innvandrere som kommer til Danmark.


- Vi skal ta i mot, men vi skal også fortelle dem hva vi forventer. For det er vårt samfunn de kommer til. Vi skal ta i mot dem, men de skal også forstå hvor de er kommet hen i verden.