av Dan Hanssen

Muslimsk par nektet statsborgerskap - ville ikke håndhilse

18 Aug, 2018
Et muslimsk par har fått søknaden sin om statsborgerskap i Sveits avslått da de nektet å håndhilse med personer av det motsatte kjønn under et intervju med migrasjonsmyndighetene.


Dette melder BBC.


Beslutningen om avslag ble tatt fredag, på bakgrunn av at at paret ikke var godt nok integrert i Sveits og respekterte landets normer hva angår likestilling av kjønn.


Paret har i tillegg tilbakeholdne med å svare på spørsmål stilt av personer av det motsatte kjønn.


Avgjørelsen ble tatt bare dager etter at en muslimsk kvinne i Sverige fikk 40.000 kroner i oppreisning etter at hun nektet å håndhilse på en mann av motsatt kjønn under et jobbintervju.


Sveitsiske myndigheter krever at kandidater for statsborgerskap må være godt integrert i det sveitsiske samfunnet, at de må vise en viss tilknytning til Sveits og at de må følge landets lover og regler.


Myndigetene i Sveits påpeker at deres søknad om statsborgerskap ikke ble avslått på bakgrunn av deres religion, men på bakgrunn av at de ikke respekterte landets normer for likestilling av kjønnene.


I nabolandet Frankrike fikk en algerisk kvinne i vår annulert sitt statsborgerskap da hun nektet å håndhilse på en mannsperson under en offisiell såtatsborgerskapseremoni.


Bildet i denne artikkelen er kun ment som en illustasjon.