av Dan Hanssen

Oslo-kafe utsatt for negativ kampanje

06 Sep, 2018
I går meldte blant annet Nettavisen at Oslo-kafeen «The Broker» nektet å servere tilhengere av det politiske partiet Sverigedemokraterna. Siden da har det stormet mot dem, og i ettermiddag stengte de muligheten for at folk kan gi dem tilbakemelding gjennom Facebook-anmeldelser.


Da det utskjelte stedet som av flere har blitt beskyld for både hat og rasisme hadde et omdømme på rundt 3,5 (av 5) da de stengte funksjonen og gjemte anmeldelsene de allerede har fått.


Flere av DINAVIS’ lesere hevder også at de har fått sine kommentarer skjult av virksomheten, slik at andre personer ikke kan se disse.


Endingene på Facebook-siden skjedde kort tid etter at den anonyme «Aksjonsgruppen» startet sin kampanje mot dem.


Aksjonsgruppe startet negativ kampanje


«Aksjonsgruppen» er tidligere svært kjent i mediene etter sin kampanje mot Trine Skei Grande i forbindelse med flypassasjeravgiften. Aksjonen «Nei til Trine Skei Grandes flyseteavgift» pågikk mellom desember 2016 og våren 2017, med opp til daglige innlegg og i underkant av 100.000 følgere.


Nå har den anonyme Aksjonsgruppen med slagordet «man skal straffes for sine ugjerninger» igjen startet sine aksjoner via en ny Facebook-side.


Ifølge seg selv er de en «fredelig aksjonsgruppe og henstiller sine støttespillere til å holde seg innenfor norsk lov.»


I forbindelse med den nye aksjonen skriver de:


«I ukens aksjon skal vi gjøre livet surt for den totalitære restauraranten The Broker i Oslo. Aksjonen avsluttes så snart stedet har beklaget sine ugjerninger, og daglig leder Kristin Dahle har blitt avskjediget som straff. Subsidiært vil vi gjøre vårt YTTERSTE for at stedet går konkurs.


Saken har sin bakgrunn i at Kristin Dahle nektet Sverigedemokraterna (SD)-velgere adgang.


SD er et svensk parti som på lovlig og demokratisk vis har fått plass i den svenske riksdagen. Vi i Aksjonsgruppen er ikke politiske, og ville gjennomført en tilsvarende aksjon om det var snakk om hvilket som helst demokratisk parti».


De oppfordrer nå sine følgere til å kjøpe 1-stjernes anmeldelser på Facebook, Google og Tripsadvisor for å ramme serveringsstedet.


På The Broker sin egen Facebook-side er det hundrevis av negative kommentarer. Daglig leder var ikke tilgjengelig for en kommentar torsdag kveld.