av Dan Hanssen

MDG, Venstre og KrF under sperregrensen

07 Sep, 2018
Selv om Høyre fortsatt er landets største parti, og FrP er det partiet som går nest mest frem, er det på denne målingen ikke flertall for den sittende regjeringen. Det kunne blitt rødgrønt flertall med støtte fra partiet Rødt.


Dette viser en fersk NRK-måling.


Av alle partiene er det Arbeiderpartiet som har gått mest frem, med 2,4 prosentpoeng til 26,2 %. Dermed ser det ut til at Aps negative trend er i ferd med å snu.


Høyre er fremdeles landets største parti, med 26,6 % av velgerne bak seg. FrP gjør det bra på denne målingen, og styrker seg med 1,2 prosentpoeng fra forrige måling til 13,9 %.


Ap: - Samarbeider allerede med Rødt i mange kommuner


Vi har samarbeid med Rødt i mange kommuner, og kommer til å ha det også etter kommunevalget. Og så, på Stortinget, kan vi samarbeide med Rødt fra sak til sak, men når det gjelder regjeringssamarbeid så sa vi i fjor høst at det ikke er aktuelt å ha Rødt med inn i regjering, men nå er det fokuset på lokalvalgkampen som er viktig for oss, sier partisekretær Kjersti Stenseng til NRK.


Katastrofemåling for Venstre og KrF


Venstre får kun 3,2 mens KrF får 3,5 %. At begge partiene nå er under sperregrensen, er årsaken til at den sittende blågrønne regjeringen ikke kunne ha fortsatt om valgresultatet ville blitt identisk.


Svært dårlig for MDG


Også MDG gjør det svært dårlig på denne målingen og oppnår kun 2,8 % av stemmene.

I en tidligere versjon av denne artikkelen kom vi til skade for å skrive at Rødt var under sperregrensen. Dette medfører ikke riktighet. Vi beklager dette.