av Dan Hanssen

SVTs ansvarlige utgiver byttes ut - «likte» SD-kritiske tweets

08 Sep, 2018
SVT-sjefen som i går bestemte at Sveriges Television (SVT) skulle gå ut og ta avstand fra SD-lederens uttalelse etter den siste partilederdebatt har nå blitt byttet ut etter at den svenske avisen Expressen avslørte at hun hadde «likt» minst to posteringer på Twitter som ytret seg kritisk til SD.


Dette melder Expressen.


Er det noen som fortsatt tror at SVT er upartiske? Mange sier at deres tillit er rasert etter dagens skandaler. De må skarpe seg om vi skal kunne ha tiltro til dem, sier Sverigedemokraternas pressesjef Henrik Vinge til den svenske avisen.


Expressen har ikke fått noen kommentar fra ansvarlig utgiver Eva Landahl, mens den svenske statskanalens pressesjef, Camilla Hagert, har lovet å komme tilbake til dem.


Akkurat nå har vi ingen kommentarerer rundt dette. Vi holder på å undersøke saken nærmere, sa hun i 18-tiden i kveld. Klokken 20 lovet Hagert å ringe avisen tilbake i løpet av noen minutter, men har så langt vært fraværende med å ta kontakt.
Sverigedemokraterna publiserte lørdag kveld en pressemelding hvor de meldte at de ikke kom til å medvirke i SVTs produksjoner resten av valgkampen.