av Dan Hanssen

Miljöpartiet kan komme under sperregrensen

08 Sep, 2018
Panikken er til å ta og føle på i det svenske Miljöpartiet ett døgn før valglokalene stenger i Sverige. Partiet har nå konstatert at det er en reell risiko for å komme under den svenske sperregrensen på fire prosent. Dette kommer frem i et internt dokument.


Det var den svenske avisen Aftonbladet som først meldte om denne saken.


Ifølge et internt dokument fra partiet som Aftonbladet har fått tilgang til går man nå de de kan for å få sanket taktiske stemmer fra de andre rødgrønne partiene, noe tilsvarende det som foregikk innad i Høyre for å berge Venstre fra å falle under sperregrensen ved fjorårets stortingsvalg i Norge.


På den siste målingen fra meningsmålingsbyrået Yougov fikk partiet kun 3,6 prosent av stemmene.


«Vi skal vise at den viktigste taktiske stemmen en rødgrønn velger kan gi, er ved å stemme på Miljöpartiet. Å ha Miljöpartiet fortsatt med i den svenske riksdagen er garantien for at høyrekreftene ikke tar over etter valget», står det i dokumentet.


Ifølge meningsmålinger er Miljöpartiet det partiet som har høyest andel usikre velgere, og nå skal man forsøke å nå ut til de som ennå ikke har bestemt seg.


Folk som ikke har bestemt seg og som sjonglerer mellom Miljöpartiet og et annet rødgrønt parti er i målgruppen for denne kampanjen. Å få dem til å forstå at uten Miljöpartiet er en rødgrønn regjering helt usannsynlig, sier kilden til Aftonbladet.