av Dan Hanssen

Vil felle regjeringen allerede i høst

28 Sep, 2018
Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide vil felle Erna Solberg som statsminister, og danne regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Dette melder VG.

Alene vil ikke de tre partiene ha flertall, og må derfor fri til et fjerde parti for å få flertall.

– Slik jeg ser det kan vi ikke bli der vi er frem til 2021. Vi har bare to valg: Å gå inn i en regjering den ene eller andre veien. Og jo lenger vi venter, desto mer vil det smerte partiet. Derfor bør vi etter min mening gjøre det denne høsten, sa Hareide til VG.

Sammenligner regjeringen med en fotballkamp

– Vi har hatt jobben med å være bremsekloss. De siste årene er det mange som er glade for at vi har tatt på oss denne jobben. Vi har sett en lite klimavennlig, lite landbruksvennlig politikk. Vi har startet fotballkampen på 0-2, og målet har vært 2-2. Vi har ikke klart å bevege landet i riktig retning, sier Hareide til VG.

Det gjenstår å se hvordan velgerne mottar KrFs trusler gjennom de neste meningsmålingene. I lang tid har nemlig Kristelig Folkeparti ligget under sperregrensen på så å si samtlige meningsmålinger. Det er ventet store protester på dette nye veivalget fra partiets konservative bastion på sørlandet og vestlandet.