av Dan Hanssen

Siv Jensen stoler ikke på KrF

21 Nov, 2018
Etter at det kristne vippepartiet tvang gjennom både stopp av tollfri netthandel og mindre taxfree-kvote sier Jensen at hun sliter med å stole på KrF.

– Det å ri to hester når man har bestemt seg for å sette seg ned ved et bord og diskutere en mulig flertallsregjering, det inviterer faktisk ikke til godt samarbeid, og det inviterer ikke til tillitsbygging, sier Jensen til NRK dagen etter at budsjettavtalen på Stortinget ble dratt i havn, sier Siv Jensen til NRK.

Fra 2020 blir det taxfree-kvoten redusert, og det vil ikke lenger være mulig å handle tollfritt på nettet slik som før. Dette har vært to kampsaker for Kristelig Folkeparti i lang tid.

I motsetning til svenskene og andre EU-borgere som fritt kan importere så mye alkohol, godteri og mat de vil både ved reise og import fra andre EU-land, har vi i Norge en kvote å forholde oss til. Denne blir altså ytterligere innskrenket om et drøyt år, takket være KrF.

Velgerne raser

Både på FrP og Siv Jensens Facebook-side har partiets velgere gått svært lite forsiktig i dørene. Partilederen har siden i går kveld blitt skjelt ut en rekke ganger, og flere velgere skriver at de er så skuffet at de har stemt FrP for aller siste gang.

Også flere stortingspolitikere fra FrP sier fra om hva de mener om KrF

– Jeg tar det som en selvfølge at de ser at det ikke er den måten man driver politikk på. Forhandler man om en regjeringsplattform, så går du ikke samme dag bak ryggen på dem du forhandler med og danner flertall med den sosialistiske opposisjonen, sier stortingspolitiker Erlend Wiborg fra Østfold til NRK.