av Dan Hanssen

KrF krever NRK-kor til 200 millioner

21 Nov, 2018
I budsjettavtalen med regjeringspartiene fikk Kristelig Folkeparti grønt lys for at det skal utredes et eget kringkastingskor til en verdi av 200 millioner kroner. For å finansiere dette må nordmenn belage seg på innskrenket taxfreekvote og full stopp for tollfri netthandel fra utlandet.

I avtalen mellom de fire partiene står det:

«Stortinget ber regjeringen vurdere opprettelsen av et profesjonelt kringkastingskor i tilknytning til NRK som etter modell fra Kringkastingsorkesteret skal ha institusjonelle forutsetninger til å drive stabil kunstnerisk virksomhet på høyt nivå.»

– Summen for et kor, sett i lys av hva Kringkastingsorkesteret koster, kan ligge rundt 200 millioner kroner i året, sier stortingsrepresentant for KrF, Geir Jørgen Bekkevold til Verdens Gang, som også påpeker at det er en stor korbevegelse i Norge. Bekkevold mener et slikt kor kan sette Norge som nasjon på det internasjonale korkartet.

Kristelig Folkeparti er helt åpenbart budsjettets største vinner, og har høstet mange seire til tross for sin størrelse og oppslutning.