av Dan Hanssen

Harald Stanghelle med eget talkshow

21 Nov, 2018
På nyåret blir Harald Stanghelle en fast stemme å høre på NRK P1+. En halvtime hver fredag ettermiddag er viet den tidligere Aftenposten-redaktøren, som inviterer gjester til sitt eget talkshow.

Harald Stanghelle har gjennom 19 år fylt ulike redaktørposter i Aftenposten. I en periode var han også sjefredaktør i Dagbladet. Stanghelle har vært leder i Norsk Redaktørforening siden 2009. Nå ser han frem til å prøve noe nytt.

– Dette gleder jeg meg virkelig til. Det er et spennende privilegium å få arbeide med det som for meg er en helt ny journalistisk sjanger. Da jeg sluttet i Aftenposten, var det for å få et taktskifte på oppløpssiden av mitt yrkesliv. Nå får jeg oppfylt drømmen om dette, sier Harald Stanghelle.

Line Gevelt Andersen, som er programsjef i NRK, tror at lytterne kommer til å sette pris på dette programmet.

– Harald Stanghelle er en glimrende intervjuer og formidler, så dette tror vi kommer til å slå meget godt an blant våre lyttere, sier hun.

Også kanalsjef i NRK P1+, Henning Olstad, gleder seg til å få Stanghelle på lufta.

– Han er en kunnskapsrik, dyktig og markant mediepersonlighet. Kanalen, som fra før av har en rekke kjente stemmer, blir dermed enda mer attraktiv og relevant for voksne lyttere, sier han.