av Dan Hanssen

Oliver (28) har sett den brutale halshuggingen på internett

20 Dec, 2018
Da det ble kjent at det var publisert en video av det som angivelig skal ha vist halshuggingen av den danske kvinnen Louisa Vesterager Jespersen, gikk danske Oliver (28) med en gang in på nettet for å finne videoen. Dansken som har sett flere hundre henrettelsesvideoer var ikke i tvil om at personen på videoen var skandinavisk.

Dette melder den danske storavisen B.T.

Oliver ble gjort oppmerksom på video etter at Louisa Vesterager Jespersens søster skal ha omtalt den i sosiale medier, hvorpå hun advarte mot å se den.

Dette har dog virket mot sin hensikt, hvorpå antallet «views» har eksplodert og videoen spredt seg etter at det ble kjent i skandinaviske medier at den eksisterte.

Oliver skal ha sett hundrevis av halshugginger, og var forberedt på at videoen han var på jakt etter kom til å være brutal. Hver gang IS har lagt ut en ny video har den danske mannen gått inn på en bestemt nettside for å finne den.

Hvis du vet hvor du skal lete er det enkelt. Like etter at jeg leste om saken gikk jeg inn på en nettside og fant den, sier han til den danske avisen B.T.

Ifølge Oliver er det tydelig at kvinnen som er å se på videon var av skandinavisk opphav.

- Jeg er ikke i tvil om at opptakene er ekte. Det er meget tydelig hva som foregår, sier han til B.T.

Hverken myndighetene i Norge, Danmark eller Marokko har verifisert videoen og bekreftet at videoen stammer fra drapene.

Da B.T. spør Oliver hvilke tanker og følelser videoen setter i gang svarer han:

- Kanske det store politiske bildet, at vi skal holde oss borte fra Midtøsten og ikke få folk opp hit. Vi må åpne våre øyne øyne og passe våre verdier, sier han i et intervju med den danske avisen.