av Dan Hanssen

Politiet oppfordrer til å nekte unge mobil på do

20 Dec, 2018
Trenger de unge å ha mobilen med seg på badet og når de legger seg, spør politiet i Harstad. Dette for å forsøke å hindre at de tar nakenbilder og sender disse til venner og bekjente.

I stedet for å ta til orde for et mer seksualliberalt samfunn hvor seksualitet blir mindre tabu og skambelagt, blir det fra politiets side heller oppfordret til noe som kan føre til det motsatte.

Det er en kjensgjerning at nakenbilder blir mer og mer normalisert. Likevel ber nå altså politiet om at foreldre innfører mobilfrie soner, hvilket også innskrenker ungdommers frihet til å kommunisere med omverdenen.

- Ikke la dem ha mobilen på do!

– Foreldrene bør tenke over om barna trenger å ha mobiltelefon med seg på do og når de skal legge seg. De bør spørre seg om det er behov for mobiltelefon på disse plassene, sier politibetjent Roger Alrek Strømmen til NRK.

I en sak politiet nylig etterforsket, viste deres dyneløfting at 9 av 10 bilder i saken ble tatt på bad og soverom.

FAU: - Høres bra ut!

– Det høres bra ut. Utfordringen er hvordan man skal få gjennomført dette når ungdommene er alene hjemme og foreldrene ikke er der. Men det er absolutt verdt et forsøk når det har vist seg at det er på bad og soverom at disse bildene er tatt, sier Silvia Klo FAU-leder i Harstad som mener dette er veien å gå til NRK.