av Dan Hanssen

Utenlandsk familie siktet for heleri av flere millioner kroner

20 Dec, 2018
Familien fra det tidligere Jugoslavia hadde dyre biler, kostbare innkjøp og nye boliger. Dette førte til en væpnet mot familien bosatt i Halden, hvorpå fire personer nå er siktet for både bedrageri og heleri av flere millioner kroner.

Det var NRK som først meldte om denne saken.

Aksjonen skal ha funnet sted i oktober måned i år. Så langt har over 150 personer blitt avhørt i saken, hvor ingen av de fire siktede skal ha tjent mer enn 240.000 kroner i året. To av dem hadde over flere år en samlet inntekt på kroner 0.

– Politiet mener at de siktede har skaffet seg eiendeler som er verdt mer enn de har råd til. Det inkluderer blant annet denne bilen, som det er tatt beslag i, sier leder Christian Berge ved avsnittet for organisert kriminalitet i Øst politidistrikt til NRK.

Familien skal ha eid minst 12 biler i både Norge og Sverige. En av bilene, en tre år gammel Mercedes skal ha hatt en prislapp på over en million kroner.

Det mistenkes at de skal ha tilegnet seg pengene gjennom straffbare handlinger.

Kjent familie

En kvinne (59) og hennes to barn på 25 og 32 år skal være siktet i saken. Kvinnens tredje sønn ble skutt og drept i Kosovo i 2012, en sak som ble mye omtalt i norsk media.

Også sønnen (28) sin ekssamboer er siktet i saken.

– Dette er omfattende etterforskning av heleri, og mange blir avhørt for å ettergå alle grenene. I mange av sakene er det flere som er involvert, og i flere grupperinger. Hvem som er ringleder, varierer fra sak til sak, sier Berge til NRK.

Etterforskningen er ventet å pågå ut år 2019.