av Dan Hanssen

Marokkanere forsøker febrilsk å renvaske landet sitt

20 Dec, 2018
I en årrekke har marokkanske myndigheter jobbet intensivt for å markedsføre landet sitt som et trygt og billig feriested. Etter at to kvinner fra Norge og Danmark ble halshugget natt til mandag denne uken er trolig mange redde for at turismen til landet vil stupe. Et av tiltakene har vært å masseutsende en kondolanse i sosiale medier.

I skrivende stund har tusenvis av marokkanere skrevet «As a Moroccan , I’m deeply shocked about the
Incident and truly #sorry for what happened in Morocco». I all hovedsak har dette foregått på Facebook og Instagram, men også andre steder på internett.

Reiselivsnæringen er svært viktig for Marokko, i et land som håper på at turismen vil bidra til 20 % av bruttonasjonalprodukt innen år 2020. Bare i første halvår i 2018 har økningen innenfor turismen vært på 10 %.

Nå frykter mange at landet vil oppleve det samme som Egypt og Tunisia tidligere har opplevd i forbindelse med terrorangrep.

I går ettermiddag ble de parterte kroppsdelene til de to unge kvinnene eskortert til flyplassen i Marrakech. Dette meldte AFP og lokale medier i landet.

I en video publisert onsdag denne uken blir hodet til en kvinne skåret av og slengt i bakken, like ved siden av føttene hennes. Videoen skal angivelige være av den danske kvinnen som sammen med sin norske venninne ble henrettet på brutalt vis.

DINAVIS har fått bekreftet via en arabisk tolk hva som blir sagt i videoen:

Dette er hevnen for våre brødre i Hajin! Hajin er en liten landsby øst i Syria, hvorpå IS hadde sitt tilholdssted.

Tolken bekrefter at stemmene i videoen snakker arabisk med marokkansk aksent.