av Dan Hanssen

Nok en grande tilbakegang for Venstre

21 Dec, 2018
Det er lite medvind for Trine Skei Grande og partiet Venstre for tiden. På nok en meningsmåling går Venstre tilbake, og er nå nede på ynkelige 3 % oppslutning.

Målingen er rykende fersk og er utført av Ipsos MMI på oppdrag fra Dagbladet. Den er utført ved bruk av telefonintervju med 944 respondenter.

Under sperregrensen

Også KrF gjør det dårlig på denne målingen, og 3,8 % oppslutning. Dermed er de to sentrumspartiene under sperregrensen i selskap med Miljøpartiet De Grønne som får på 3,7 % og Rødt som får 2,7 %. Altså er MDG mer i vinden nå enn Venstre.

Landets største parti

Jonas Gahr Støre kan puste lettet ut etter et turbulent år. Den siste tiden har Arbeiderpartiet vært landets største, også på denne målingen hvor partiet får 28,5 % av stemmen.

Høyre får 24,7 %, og har dermed et stykke igjen før de når Arbeiderpartiet. Lillebror Fremskrittspartiet gjør det svakt, og får kun 12,8 % av stemmene.

Beste måling på 9 år

SV har over en lengre periode opplevd gode målinger. Denne Dagbladet-målingen er den beste av sitt slag på hele 9 år, fra Ipsos vel å merke. Om det hadde vært valg i dag ville SV fått 8,1 %, eller hele 15 mandater på Stortinget.

Også tidligere regjeringskamerat Senterpartiet gjør det bra, og oppnår 10,4 % av stemmene.

Man trenger ikke å være særlig glup for å skjønne at det er rødgrønn seier på denne målingen. Ap, SV og Sp ville fått 92 mandater, mens de borgerlige partiene ikke ville fått mer enn 76.