av Dan Hanssen

Drapssiktet syrer nekter å la seg avhøre

30 Dec, 2018
Den syriske familiefaren som er siktet for å myrdet sin hustru i Sarpsborg nekter å forklare seg til politiet. Han er også tiltalt for drap på sin fire måneder gamle sønn.

Syreren ble lørdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Halden tingrett. Deretter ble han fraktet til politihuset i Sarpsborg hvorpå et avhør ble forsøkt gjennomført, men dette lot seg likevel ikke gjennomføre.

Heller ikke de to mindreårige barna til den myrdede kvinnen og den syriske familiefaren har til nå blitt avhørt.

– Det er to mindreårige barn som har status som vitner. Oppfølgingen av barna foregår i samarbeid mellom vergene, barnevernet og barnehuset, sier politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt til NRK.

Nekter å svare på om barna ble skadet da ugjerningen fant sted

Det er på det rene at de to mindreårige barna var tilstede da politiet ankom bopel hvorpå den myrdede kvinnen ble funnet. Til NRK nekter politiadvokat Mirzaei å svare på om barna ble skadet.

– Av hensyn til både barna og etterforskningen ønsker vi ikke å uttale oss om det på nåværende tidspunkt, sier han til NRK.

Tidligere denne måneden ble det kjent at den 30 år gamle drapssiktede syreren også er tiltalt for å drap på sin fire måneder gamle sønn, hvorpå hendelsen fant sted i februar måned i år.

Syreren satt under en lengre tid varetekstfengslet i forbindelse med etterforskning av sønnens dødsfall.