av Dan Hanssen

Oslo øst: politiet beskutt med fyrverkeri

30 Dec, 2018
I aften har politiet mottatt svært mange meldinger fra publikum vedrørende ulovlig anvendelse av fyrverkeri. I Stovner bydel på Oslos østkant ble en politipatrulje beskutt med fyrverkeri av en ungdomsbande.

Gjennom hele helgen av politiet i hovedstaden blitt kontaktet om fyrverkeri som blir skutt både i luften, samt mot bygninger og mennesker.

- Ingen har blitt skadd som følge av dette. Ungdommene løp selvfølgelig av gårde, og vi er på vei med flere patruljer for å løsne opp i dårlig stemning i området, skriver Oslopolitiet på Twitter.

Også i andre politidistrikter rundt om i vårt langstrakte land har politiet meldt om fyrverkeri, sprengte søppeldunker og postkasser.

Brann i søppeldunk

For bare noen timer siden meldte Oslopolitiet også at hadde vært en brann i en søppeldunk i Oslo, trolig forårsaket av fyrverkeri som var sendt opp av ungdommer i området Tokerudberget.

– Det er ikke første tilfellet av den type branner i helgen. Vi har flere og flere fyrverkerioppdrag. Det er spesielt ungdommer som skyter opp fyrverkeri, og det skjer over hele byen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Marita Aune.