av Dan Hanssen

Dro på hotell på Stortingets regning

07 Jan, 2019
Ved en rekke anledninger har Helge André Njåstad (FrP) tatt med sin familie på fasjonable hoteller rundt om i landet vårt. Han skal blant annet ha lagt møter til Geilo i påsken i 2016. Ved å legge inn korte jobbmøter til turene har stortingsrepresentanten latt fellesskapet ta regningen.

Dette melder NRK.

Etter å ha sjekket inn på Dr. Holms hotell, leid leiebil og diett har Njåstad krevd Stortinget for nærmere 6.000 kroner.

For å få utgiftene dekket hadde det blitt lagt et møte til hotellet. Møtet fant sted i hotellets lobby.

Senere samme år dro Njåstad til et av Norges beste spa- og badehoteller, Støtvig Hotell på Larkollen, hvorpå felleskapet ble krevet for kroner 2675 kroner.

Deltok på festival - var ubuden gjest

I august i fjor sendte han inn en reiseregning der han viste til Fjordsteam, en festival han ikke engang var invitert på.

– Vi hadde en veldig snever krets på de som var invitert der, på grunn av begrenset med plass. Fra regjeringen kom statssekretær Atle Hamar i miljøverndepartementet, sier Egil Sunde i Hordaland Kystkultursenter til NRK.

Kan svekke tilliten

– Dette regelverket kan umulig være godt nok. Det er mulig Njåstad er innenfor Stortingets regelverk, men da er det på tide at stortingsrepresentantene, presidentskapet og administrasjonen setter seg ned og diskuterer om dette er et regelverk man er tjent med, sier direktør Per Hanstad i Revisorforeningen til NRK.