av Dan Hanssen

Bergen: Myrdet sin egen mor med øks

07 Jan, 2019
Myrdet sin egen mor med øks

Kun få timer før mordet på sin egen mor gikk mannen (44) til innkjøp av øks. Deretter skal han ha hugget den sytti år gamle kvinnen elleve ganger i ryggen mens hun spiste middag på sitt eget kjøkken.

Dette melder Bergens Tidende.

Ugjerningen skal ha funnet sted i februar 2018. Moren (70) skal ha blitt funnet innpakket i svarte søppelposer på altanen i en blokkleilighet på Landås i Bergen.

Kvinnens lik skal ha ligget der i fire døgn før sønnen kontaktet politiet telefonisk.

I dag, mandag, startet rettssaken i Bergen tingrett. Den myrdede kvinnen skal ha blitt tatt av dage av sin egen sønn ca. klokken 14 tirsdag 6. februar 2018.

– Noen dager før mordet følte jeg sterke tanker om å myrde moren min. Jeg hadde aldri vært en voldelig person, og jeg tenkte at tankene var ekstreme. På morddagen tok tankene kontroll, og jeg drepte moren min, sa tiltalte i retten mandag morgen, ifølge Bergen Tidende.

Innkjøpet av øksen skal ha skjedd like før klokken 10 samme dagen.

Like etter at den forsvarsløse eldre kvinnen skal ha blitt angrepet med øks, forsøkte hun å reise seg, men falt da ned. Sønnen (44) skal ha stått og sett på mens han ventet på at døden skulle inntreffe.

Selv om de to delte bopel skal de to ha hatt særdeles lite kontakt. I retten kom det frem at de spiste hver for seg, og at de i all hovedsak oppholdt seg i ulike rom.

Livet hadde vært bedre uten henne

– Jeg tenkte det var plagsomt å bo med henne, at jeg ikke likte henne og at livet hadde vært bedre uten. Jeg tenkte det ikke var noen vits i å søke hjelp og håpet tankene ville forsvinne av seg selv, sa han ifølge Bergens Tidende.

Noe tid før mordet fant sted, skal den 44 år gamle mannen ha vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Han hevder at han ble utskrevet mot sin vilje, og at han fryktet at han ville være i stand til å utføre skade.

Mannen skal siden 2011 ha vært innlagt på psykiatrisk en rekke ganger. Han har ingen voldsrelaterte saker på seg fra tidligere.