av Dan Hanssen

Barn i Portugal røyker for å feire Jesus

07 Jan, 2019
En liten landsby i Portugal er hvert år gjenstand for kritikk da de oppfordrer barn ned i toårsalderen til å røyke sigaretter, for å feire Jesusbarnet.

Dette melder det amerikanske nyhetebyrået AFP.

Den spesielle begivenheten har foregått i over et århundrer, og finner sted på 6. januar hvert eneste år. Lokal skikk sier nemlig at foreldrene skal gi barna sigaretter for å minnes de tre vise menn eller kongene som besøkte Jesusbarnet.

Til tross for massiv kritikk, især i de seneste år, har landsbyboerne forsvart sin gamle tradisjon.

I 14-15-årsalderen begynte man å røyke sigaretter hvilket ifølge innbyggerne på det lille stedet skal ha vært et symbolsk skille mellom barndom og voksen.

For oss er denne feiringen viktig, vi gir den viktigheten den fortjener, og vi vil gjøre det vi kan for at tradisjonen holdes så lenge som mulig. Dette sier landsbyens ordfører Carlos Cadavez til nyhetsbyrået AFP.

I videoen fra AFP ser man svært mange unge i barneskolealder som røyker sigaretter. Ett av guttebarna som blir intervjuet hevder at han begynte å røyke da han var år gammel, mens et pikebarn hevder at hun begynte å røyke da hun var fem år gammel.