av Dan Hanssen

Kvinne i koma fødte barn

07 Jan, 2019
Politiet i delstaten Arizona i USA har startet etterforskning etter at det viste seg at en kvinne som har vært i koma i nærmere 10 år, fødte et guttebarn i romjulen.

Dette melder den amerikanske storavisen Washington Post.

Den nybakte moren ble utsatt for en drukningsulykke forut for komatilstanden hun er i. Tilstanden hun er i kalles ifølge Washington Post for vegetativ tilstand, hvorpå hun tilsynelatende er våken, men uten bevissthet.

Guttebarnet kom til verden 29. desember i fjor, og det store spørsmålet nå er hvordan dette kan ha skjedd. Både personalet på pleiehjemmet og de lokale politimyndighetene stiller spørsmål til at en kvinne i en slik tilstand kan ha blitt gravid, men kanskje viktigere: hvem som har gjort henne gravid.

Kvinnen skal ha vært avhengig av helsehjelp døgnet rundt. En av teoriene er at graviditeten kan ha blitt påført henne av en av de mannlige pleierne.

Selskapet som driver pleiehjemmet har startet en intern granskning av deres rutiner og vil trolig avhøre alle sine ansatte.

På nåværende tidspunkt er det ingen informasjon om politiet har mistenkte i saken. Det vil trolig bli tatt DNA av barnet for å se om det vil føre dem noe nærmere barnets far.

Bildet i denne artikkelen er kun ment som en illustrasjon, og har ingenting med denne saken å gjøre.